Heken hiihtopäivä 4.3.2023

HEKEN LATURETKI JUVALLA KANSALLISENA HIIHTOPÄIVÄNÄ 4.3.2023. ALKAEN KLO 9.00

OHJEITA LATURETKELLE:

LADULLE LÄHTÖ                        

Retkelle lähdetään Sampolan, kaarihallin tai ent. Salicon piha-alueiden parkkipaikoilta. Salicolta ladulle pääsee lumenkaatopaikan kautta, josta löytyy retken latukartta ja siellä on jaossa myös tämä retkiohje. Laturetki palveluineen on osallistujille ilmainen.

YLEISIÄ OHJEITA                        

                            

Latu suuntautuu pohjoiseen ”köyhän lapin” kautta Kuhalammen ja Konnusjoen laavuille. Hiihtotyyli laturetkellä on vapaa, voit edetä retkellä parhaiten hallitsemallasi tyylillä. Reitti on paljolti edestakainen, hiihdä menosuuntaan nähden oikeaa puolta. Kuhalammen ylitys on ajettu moottorikelkalla tamppaamalla. Kiirettä ei ole, jätä se kotiin ja nauti hiihdosta talvisessa luonnossa. Ohitettaessa nopeampi ohittaa ladun vasemmalta puolelta, hitaammalla ei ole väistämisvelvollisuutta. Reitti on viitoitettu, lähdöissä on reittikartat ja Salicolta voit ottaa mukaasi laatikosta tämän retkiohjeen ja erillisen reittikartan. Noudata eritystä varovaisuutta teidenylityksissä, vaikka tiet eivät ole vilkkaasti liikennöityjä.

LAAVUT           

Kuhalammen laavulle on lähtöpaikoista matkaa muutama kilometri ja Konnusjoen laavulle n. 10 kilometriä. Laavuilla on päivystys 9–12.30 välisellä ajalla.  Laavuilta saat kuumaa mehua ja Kuhalammen laavulla ja laavukylässä on tarjolla Juvan Eläkeläisten tarjoamaa makkaraa ja laavukylässä kuumaa mehua. Osallistumisesi kirjataan laavuilla ja laavukylässä. Ota retkelle mukaasi reipasta mieltä, nautitaan yhdessä hiihdosta ”köyhän lapin” upeissa maisemissa. 

LATUKAHVIO

Ladun varrella noin puolessa välissä Konnusjoen suuntaan Laurkankaantien kohdalla sijaitsee hiihtopäivänä latukahvio, jossa voi tankata lisäenergiaa. Maksuvälineenä käteinen ja mobilepay