JuvU:lle mitaleita Hannes Junior Gamesissa Kuopiossa

14.7.2019

Kolme kultaa ja neljä hopeaa kotiinviemisinä

Itä-Suomen suurimmat junioriyleisurheilukilpailut, nelinkertaisen olympiavoittaja Hannes Kolehmaisen mukaan nimetyt Hannes Junior Gamesit järjestettiin Kuopiossa perjantaina ja lauantaina. JuvU:sta oli paikalla kymmenhenkinen joukkue.

Veeti Hietalahti otti osaa kahteenkin eri kuulakilpailuun. Omassa P15-sarjassa neljän kilon möykky lensi 14,05, joka riitti lähes kolmenkymmenen sentin erolla voittoon. M17-sarjan kiloa painavammalla välineellä paras työntö kantoi reilut kaksi metriä vähemmän 12,01, mikä toi kakkossijan.

Pikkuveli Teo työnsi P11-sarjan 2,5-kiloista kuulaa 8,05 ja otti hopeaa. Samassa kilpailussa Jooa Kantanen oli kymmenes tuloksella 5,38. Jooa otti osaa myös keihääseen sijoittuen sijalle 14 tuloksella 14,52. Samassa sarjassa Ahti Suikki oli ilmoittautunut 1000 metrille, mutta verryttelyssä tullut jalkavamma esti juoksun.

P9-sarjassa Veikko Suikki hyppäsi pituudessa 318 ja oli seitsemäs. Isojen kisojen tapaan kolmen ensimmäisen kierroksen vain kahdeksan parasta jatkoi pituussuuntaisissa kenttälajeissa kolmelle viimeiselle kierrokselle, jotka hypättiin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Keihäässä Veikko sai hopeaa omalla ennätyksellään 21,35.

Noora Laakso voitti N17-sarjan kuulan tuloksella 12,88. Kuudesta työnnöstä neljä oli yliastuttuja.

T15-sarjan 100 metrillä juostiin kolme erää. Kakkoserässä Saara Himanen juoksi kolmanneksi ennätyksellään 13,87 ja 14,34 juossut Siiri Pirinen oli kuudes. Kokonaiskilpailun sijoitukset olivat kymmenes ja neljästoista. Siiri osallistui myös 300 metrille, jossa pääsi kuumaan erään. Juoksu kulki aivan kärjen tuntumassa loppusuoran alkuun asti. Lievästä hyytymisestä huolimatta aika oli oma ennätys 46,59, mikä riitti kokonaiskilpailun seitsemänteen sijaan. Saaran toisena lajina oli pituus, jossa hän teki ennätyksensä 475 ja oli viides.

T13-sarjassa Oosa Kantanen oli kuulassa kolmastoista (7,05) ja keihäässä yhdeksäs (20,64).

T11-sarjan pituudessa Sara Ehrnrooth pääsi kolmannen kierroksen hypyllään toiselle sijalle sentin kärkeä jäljessä. Neljännellä kierroksella hän jäi kolmanneksi johdon vaihduttua ja kuittasi viidennen kierroksen hypyllään itsensä jälleen kakkoseksi - taas sentin kärkeä jäljessä. Tämä sijoitus piti loppuun asti. Kuulassa Sara toi voiton kotiin työnnettyään 8,45.