Juniorien pm-ottelut Savonlinnassa 2.7.2020

3.7.2020

Juvalle kaksi kultaa ja hopea

Juniorien pm-moniottelut järjestettiin Savonlinnassa torstaina 2.7.2020 (tulokset linkissä). Juvan Urheilijoista oli mukana viisihenkinen joukkue.

P10-sarjan kolmiottelussa Jami Piispa vei voiton. Jami voitti 60 metrin juoksun ajalla 9,29 sekuntia, hyppäsi pituutta 386 cm ja työnsi kuulaa 6,82 metriä. Samassa sarjassa Veikko Suikki sijoittui neljänneksi lajituloksin 10,21 s (60 m), 328 cm (pituus) ja 7,06 m (kuula).

P12-sarjan neliottelun voitti Ahti Suikki. Oikeastaan kyseessä oli viisiottelu, sillä aitajuoksu jouduttiin uusimaan ajanottolaitteiston toimintahäiriön takia. Ahti otteli tasaiset suoritukset voittaen aitajuoksun (ajalla 12,23 sekuntia) ja jakaen lajivoiton korkeudessa (123 cm). Kuulassa hän oli toinen (6,68 m), samoin kahdeksallasadalla metrillä (2.59,66), jossa koko ottelijajoukko oli hyvin tasainen kärjen vaihtuessa useita kertoja kahden kierroksen matkalla.

T10-sarjan kolmiottelussa Silja Jäntti oli kolmentoista osanottajan joukossa neljäs jääden vain kymmenen pisteen päähän mitalisijoista. Tasaisen sarjan paras suoritus tuli kuulassa, jossa Silja hävisi vain kaikki lajivoitot ottaneelle kilpailun ylivoimaiselle voittajalle MiKV:n Kerttu Reimanille. Siljan ottelusarja oli 10,19 s (60 m), 330 cm (pituus) ja 6,01 m (kuula).

T12-sarjan neliottelussa Sara Ehrnrooth sai hopeaa. Hän otti lajivoitot kolmessa ensimmäisessä lajissa eli 60 metrin aidoissa (11,17 s), pituudessa (432 cm) ja kuulassa (9,25 m), mutta muuten tasaisesti otellut Savonlinnan Riennon Siiri Lindholm voitti päätöslajin 800 metriä Saraan nähden ylivoimaisesti ja koko ottelun niukasti kahdeksalla pisteellä. Saran pituustulos 432 cm on Juvan Urheilijoiden uusi ennätys T12-sarjassa.