Topi ja Joonas 22-vuotiaiden SM-kisoissa

23.8.2020

Kaksi pistesijaa kotiintuomisina

22-vuotiaiden SM-kilpailut käytiin tänä vuonna Kemissä. Juvan Urheilijoita edustivat Topi Julkunen ja Joonas Liukkonen. Molemmat ovat vuonna 2000 syntyneitä eli edustuskelpoisista kolmesta ikäluokasta nuorimmassa.

Joonas aloitti urakkansa lauantaina 100 metrin alkuerillä. Kahdesta erästä finaaliin selvisi kolme parasta molemmista sekä kaksi ajan perusteella. 2,8 m/s myötätuuleen juostu ensimmäinen alkuerä oli huipputasainen. Voittaja Viljami Hietaharjun aika oli 11,01, mutta seuraavat neljä juoksijaa mahtuivat kolmen sadasosasekunnin sisään. Joonas oli erän kolmas ajalla 11,12 ja pääsi suoraan finaaliin. Kahden ajalla jatkoon päässeen tulos oli 11,14, kuten myös ensimmäisen karsiutujan.

Finaali juostiin lauantai-illan viimeisenä kilpailuna edelleen saman 2,8 m/s myötätuulen puhaltaessa. Nopein oli Janakkalan Janan Lasse Hämelahti ajalla 10,68. Himmeämmät mitalit kuittasivat itselleen Viljami Hietaharju ja Pavel Mäkinen. Joonas Liukkonen oli seitsemäs tuloksella 11,01 kuuden nopeimman pyyhältäessä alle yhdentoista sekunnin.

Joonaksen kilpailut jatkuivat sunnuntaina 200 metrin alkuerässä. Jokaisesta kolmesta erästä kaksi nopeinta pääsi suoraan finaaliin ja kaksi vielä ajan perusteella. Joonas osui eristä kovatasoisimpaan eli ensimmäiseen, josta tulivat molemmat ajan perusteella finaaliin päässeet. Valitettavasti sijoitus oli viides ajalla 23,46 eli finaaliin ei tällä kertaa ollut asiaa. Kokonaistuloksissa sijoitus oli kahdestoista.

Keihäässä Topi Julkunen paransi miltei kierros kierrokselta tulostaan sarjalla 63,00 - 66,56 - 66,96 - 67,03 - 66,46 - 67,56. Toisen kierroksen heitto vei Topin neljännelle sijalle, jossa hän pysyi viimeiselle kierrokselle asti. Siellä Sami Reunanen heitti 69,97 juuri ennen Topin viimeistä suoritusta. Topi onnistui parantamaan tulostaan, mutta sijoitus pysyi viidentenä. Kilpailun kärkikolmikko oli ylivoimainen. Pyhäselän Urheilijoiden Tino Mäkelä liittyi 80 metrin kerhoon viimeisellään heitettyään 80,11. Toinen oli pari vuotta sitten nuorten MM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Teemu Narvi 77,56 kantaneella heitolla ja pronssia sai kaksi vuotta sitten Kalevan Kisoissa hopealla ollut Toni Keränen heitettyään 77,04.