06-19 Vattenfall-seuracup Juvalla

Juva, Kerimäki, Ristiina, Savonlinna ja Sulkava kilpailivat seuraottelussa

Tulokset tästä linkistä.

Vattenfall-seuracup osoittautui nimensä veroiseksi: kilpailijat, toimitsijat ja yleisö saivat rankkasateen niskaansa. Tyypillisessä suomalaisessa koleassa juhannussäässä käydyssä kisassa aurinko toki välillä pilkahteli, mutta kolmituntisen aikana ehdittiin kokea monta sadekuuroa.

Kilpailua ei vaihteleva sää haitannut. Loppupisteissä omassa suurempien paikkakuntien Vattenfall-sarjassaan kilpaileva Savonlinnan Riento oli tietysti ylivoimainen keräten 13421 pistettä. Pienemmistä seuroista kolme muuta kävi tiukan kamppailun kakkospaikasta asemien vaihtuessa koko ajan. Viimeisen lajin jälkeen pisteissä osakilpailun kakkostilan sai Sulkavan Urheilijat -41 10969 pisteellä, pronssille tuli Juvan Urheilijat 10337 pisteellä ja neljänneksi jäi Kerimäen Urheilijat 10083 pisteellä. Kaikilla seuroilla on hyvät mahdollisuudet selvitä omissa sarjoissaan valtakunnalliseen finaaliin. Ristiinan Urheilijat piti jumbosijaa 5304 pisteellä, mutta odottaa varmasti revanssia toisessa osakilpailussa kotikentällään.

Kilpailun kovimmasta suorituksesta vastasi T15-sarjan 2000 metrillä Savonlinnan Riennon Reetta Joronen. Keväällä 15-vuotiaiden maastojuoksun Suomen mestaruuden voittanut savonlinnalainen juoksi 14-vuotiaiden kauden kotimaisen kärkiajan 6.45,38. Aika saattaa kestää kauden loppuun, edellisen vuoden kauden kärkiaika oli yli kymmenen sekuntia huonompi.

Samalla kertaa juostiin myös P15-sarjan 2000 metriä, jossa voiton vei Savonlinnan Heppu Malmstedt (6.43,61) ja toinen oli Sulkavan Ville Hämäläinen (6.44,50). Molemmat alittivat ikäluokan A-rajan 6.45.

Savonlinnan Miska Käyhkö paransi 1000 metrin ennätyksensä lukemiin 3.17,33, mikä riittää P11-tilastoissa kauden viidenneksi.

P15-sarjan 100 metrillä ratkaisu jäi maalikameran varaan. Sulkavan Teemu Hintsanen oli lopulta voittaja ajalla 12,25, Juvan Joonas Liukkonen jäi sadasosasekunnin päähän. Molemmat tulokset ovat sarjassaan A-luokan (raja 12,30) suorituksia.

Samassa sarjassa 4 x 100 metrin viestissä Juvan Urheilijoiden joukkue Santeri Purhonen - Joonas Liukkonen - Samu Hyppönen - Topi Julkunen kiiti voittoon Joonas Liukkosen takasuoralla repäisemän etumatkan turvin. Aika 54,37 oli seuran uusi ennätys P15-sarjassa, edellinen, vuodelta 1980 ollut ennätys parani yhdeksän sadasosaa.

Vaikka Puumalan Viri ei ottanut osaa seuraotteluun, sieltä oli kisoissa mukana Nea Luukkonen T11-kiekossa. Tulos 23,08 oli A-luokan suoritus, mutta Nea on aiemmin tällä kaudella heittänyt 24,40 ja on kauden tilastoissa neljäntenä.

13-vuotiaissa tytöissä Marja Väisänen voitti 1000 metriä ajalla 3.39,95, mikä paransi Vilma Jylhän viiden vuoden takaista sarjan seuraennätystä neljällä sekunnilla.

T13-korkeudessa odotettiin kovaa tulosta. Sarjassa oli mukana edellisen kauden 11-vuotiaiden tilastoykkönen, Savonlinnan Neea Käyhkö. Sateen liukastamalla kentällä tämänkin kauden T12-sarjan kärkinimi jäi kuitenkin kymmenen senttiä kauden parhaastaan. Tulos 140 riitti silti selvään voittoon.

15-vuotiaiden tyttöjen 100 metriä voitti Savonlinnan Sandra-Sofia Kosonen, jonka aika 13,07 oli oma ennätys ja kauden tilastoissa T14-sarjan viidenneksi paras aika. Kova suoritus koleassa säässä. Toiseksi tuli sadasosalla jääneenä saman seuran Ellinoora Karvinen, jonka aika oli niin ikään A-luokkaa T15-sarjassa, tosin hän on aiemmin tällä kaudella juossut jo 12,99.

Saman sarjan 4 x 100 metrin viestissä Savonlinna oli ylivoimainen, eikä ihme. Aika 51,15 on T15-sarjan kauden toiseksi paras.

17-vuotiaissa Hannali Lodi hyppäsi seivästä 160, mikä on Juvan Urheilijoiden uusi seuraennätys kaikissa sarjoissa 15-vuotiaista aina naisten sarjaan asti.