06-24 Matin karnevaalit

Juvan kentällä P15-sarjan keihään kärkitulos ja muutamia uusia juniorien seuraennätyksiä.

Tulokset tästä linkistä

Juvan kentällä käytiin maanantaina Matin karnevaalit lämmittelyinä piakkoin kilpailtaville lajikarnevaaleille. Palkinnot nimikkokisassaan jakoi Matti Kaartinen, joka on tehnyt etenkin juvalaisen yleisurheilun eteen väsymätöntä ja pyyteetöntä työtä jo vuosikymmenten ajan.

Kisojen kovimmasta tuloksesta vastasi SulkU:n 15-vuotias Teemu Hintsanen, jonka keihäskaari 61,52 on ikäluokan kauden kotimainen kärkitulos ja oma ennätys. Toiseksi tuli saman seuran vuotta nuorempi Tatu Hiltunen. Tulos 49,62 on 14-vuotiaiden tilastoissa kauden kolmanneksi paras.

Kilpailuissa nähtiin myös uusi piiriennätys, kun Savonlinnan Riennon Miska Käyhkö juoksi 400 metriä aikaan 1.07,79. Kyseessä on 11-vuotiaiden poikien uusi Etelä-Savon ennätys ikäluokassa harvoin juostulla matkalla.

Aikuisten sarjassa kovimmista suorituksista vastasivat naiset. Kuulassa LUM:n Kalevan Kisoissakin kilpaillut Salli Kirvesmies pukkasi voittoon tuloksella 11,82. Naisten 3000 metrillä MiKV:n Satu Soivanen juoksi 11.30,74. Tulos uupui niukasti B-luokan rajasta, mutta huomionarvoista on se, että kyseessä on 53-vuotiaan juoksijan uusi ennätys.

JuvU:n Panu Auvinen hyppäsi korkeudessa uuden komean ennätyksensä 185. Tulos on 17-vuotiaiden sarjassa Suomen tämän kauden kuudenneksi paras. Samalla se on seuran uusi ennätys 17-vuotiaissa ja sivuaa myös sekä 19- että 22-vuotiaiden ennätystä. Miesten seuraennätykseen jäi vielä viisi senttiä matkaa.

Panu voitti myös 17-vuotiaiden keihään kauden parhaallaan 66,09. Sekin on korkeuden tapaan Suomen tilastojen kuudenneksi paras. Toinen oli SulkU:n Miika Hölsä ennätyksellään 63,79, jolla hän on tilastoissa heti seuraavana.

15-vuotiaiden poikien 300 metrillä nopein oli JuvU:n Joonas Liukkonen, jonka aika 41,41 on 14-vuotiaiden uusi seuraennätys ja A-luokan tulos. Suomen tilastoissa se oikeuttaa yhdeksänteen sijaan.

Leppävirran Virin Johannes Harakka voitti 15-vuotiaiden korkeushypyn tuloksella 163, joka on 14-vuotiaiden kausitilaston toiseksi paras tulos.

Myös kuulassa nähtiin kovatasoinen kilpailu, jossa Pyhäselän Urheilijoiden Ville Halonen voitti vajaalla metrillä. Ristiinan Urheilijoiden Jussi Kähärän. Halosen tulos 12,52 on 14-vuotiaiden A-luokkaa.

T15-sarjan 2000 metrillä nähtiin kova otatus, kun Heinolan Iskun Katriina Moilanen ajoi viimeisellä kilometrillä kiinni alussa reilun etumatkan repäissyttä Joensuun Katajan vasta 14-vuotiasta Petra Väänästä. Viimeisellä kierroksella takaa-ajajan voimat hyytyivät kuitenkin sen verran, että Väänänen kykeni kasvattamaan etumatkaansa. Voittotulos 7.26,15 oli ikäryhmän A-luokkaa, kuten myös Moilasen 7.37,01. Kolmanneksi tuli JuvU:n 14-vuotias Iisa Varis ajalla 7.56,41.

Tiia Kauppinen teki T15-kuulassa tarkkaa työtä sivuten kauden parastaan ja ikäluokan JuvU:n seuraennätystä 11,18. Myös keihäässä Tiia ylsi A-luokan tulokseen 38,16, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon, koska Sulkavan Marianna Väisänen heitti 39,29. Todella kovatasoisessa kisassa myös kolmannen ja neljännen sijan ottaneet Kerimäen Urheilijoiden Sonja Torpakko (36,77) ja Muusa Makkonen (36,67) heittivät A-luokan tulokset.

P13-sarjassa HKV:n Topias Laine teki A-luokan tulokset sekä 200 metrillä (28,11) että keihäässä (51,77). Jälkimmäinen on tämän kauden toiseksi paras suoritus ikäluokassa.

Samassa sarjassa MiKV:n Jussi Hyytiäinen voitti 1000 metriä ajalla 3.14,74, joka on 12-vuotiaissa A-luokkaa.

13-vuotiaiden tyttöjen 200 metriä voitti Savonlinnan Riennon Tanja Kokkonen. Tulos 29,36 on 12-vuotiaiden sarjassa kauden neljänneksi paras.

MiKV:n Lotta Tivinen ylitti korkeudessa 145 senttimetrin korkeudella keikkuneen riman, mikä on A-luokan tulos 13-vuotiaissa.

11-vuotiaissa pojissa nähtiin harvinaisen tiukka tuhannen metrin kilpailu. Kaikki viisi osanottajaa tulivat maaliin reilun kahden sekunnin sisään. Kirikamppailussa vahvin oli VarkKV:n Konsta Huusari ajalla 3.55,49.

Samassa sarjassa keihäänheiton ykkönen oli Kerimäen Urheilijoiden Arttu Turtiainen, jonka tulos 34,75 on kauden kolmanneksi paras. Toiseksi tuli JuvU:n Eemeli Väisänen, joka meni kymmenvuotiaiden tilastoissa toiseksi tuloksella 30,64. Tulos paransi kymmenvuotiaiden JuvU:n ennätystä yhdellätoista sentillä.

T9-sarjan keihään voitti Puumalan Virin Pinja Yläharju sarjan A-luokkaan yltävällä tuloksella 15,72.