09-17 Mitaleita Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa

Panu Auviselle kultaa keihäässä, Joonas Liukkoselle pronssia 300 metrillä ja pituudessa

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut järjestettiin viime viikolla Mikkelissä. Juvalaisilla oli paikalla vankka edustus, kiitos lyhyen kisamatkan.

Kultamitali oli kotiintuomisena keihäänheittäjä Panu Auvisella. A-poikien kilpailu käytiin hänen normaalisarjaansa painavammalla eli aikuisten keihäällä, joka lensi omaan ennätykseen 64,67. Voittomarginaali hopeamitalistiin oli yli kolme metriä ja jokainen neljästä ensimmäisestä heitosta olisi riittänyt mestaruuteen.

B-poikien 300 metrillä Joonas Liukkonen otti pronssia ajalla 38,21. Edellisenä päivänä kilpaillussa pituushypyssä mitalin väri oli sama ja tulos 568 uusi oma ennätys. Molemmissa lajeissa muut mitalistit olivat vuotta vanhempia.

Mitaleille selvisi myös B-poikien 4 x 100 metrin viestijoukkue, tosin puoli-ilmaiseksi. Osanottajakadosta kärsineessä kilpailussa oli vain kolme joukkuetta, joista Juva sijoittui kunniakkaasti pronssille ajalla 51,54 Lahden voittaessa ja Puumalan ottaessa hopeaa. Juvan joukkueessa juoksivat Santeri Purhonen, Joonas Liukkonen, Samu Hyppönen ja Topi Julkunen.