06-17 Vattenfall-seuracupin ensimmäinen osakilpailu Savonlinnassa

Juvan pistesaldo vakuutti

Vattenfall-seuracupin ensimmäinen osakilpailu järjestettiin Savonlinnassa tiistaina. Juvan Urheilijoiden joukkue keräsi 10688 pistettä, kun viime vuonna samojen lajien jälkeen kasassa oli 10337 pistettä. Osakilpailun voitti Tera-sarjassa kilpaileva Savonlinnan Riento 13908 pisteellä. Mega-sarjan JuvU oli toinen, muista Etelä-Savon seuroista mukana olivat Kilo-sarjan Kerimäen Urheiljat (9687), Sulkavan Urheilijat -41 (8429) ja Ristiinan Urheilijat (5466). Tällä hetkelle JuvU:n sijoitus Mega-sarjassa on yhdeksäs, kun muutama ensimmäisistä osakilpailuista eri puolilla maata on yhä käymättä. Sarjaa johtaa Sjundeå IF 12405 pisteellä. Pistetilanne tästä linkistä. Finaaliin pääsee 15 parasta seuraa ja järjestäjäseuran oikeudella Laitilan Jyske. Etelä-Savon jälkimmäinen osakilpailu järjestetään Juvalla 5. elokuuta.

Juvalaisten sijoitukset, tulokset ja pistesaldo, kaikki tulokset Savonlinnan Riennon sivuilla:

4 x 100m 1. JuvU 50,31 605

(Santeri Purhonen, Joonas Liukkonen, Joona Suojala, Topi Julkunen)

P13:

60m 4. Jasper Suojala 9,42 305

1000m 5. Manu Pesonen 4.09,57 148

korkeus 3. Ronaldo Lodi 125 265

keihäs 5. Waltteri Hämäläinen 25,32 290

4 x 100m 4. JuvU 1.04,80 213

(Jasper Suojala, Jonni Haikarainen, Manu Pesonen, Ronaldo Lodi)

4 x 50m 3. JuvU 34,11 149

(Luka Tikkanen, Martti Pesonen, Santtu Kosonen, Petteri Laakso)

4 x 100m 2. JuvU 56,10 388

(Terhi Suikki, Essi Asikainen, Katja Kaipainen, Anni Kaipainen)

T13:

60m 3. Vilma Ukkonen 8,97 388

1000m 6. Jenna Puranen 4.17,96 128

korkeus 5. Riina Laakso 115 205

keihäs 2. Noora Laakso 25,07 286

4 x 100m 3. JuvU 1.00,97 275

(Noora Laakso, Riina Laakso, Jenna Puranen, Vilma Ukkonen)

T11:

60m 5. Peppi Ukkonen 10,80 154

1000m 1. Saara Himanen 3.43,65 235

pituus 3. Siiri Pirinen 354 198

kiekko 4. Iitu Purhonen 11,87 139

4 x 50m 2. JuvU 32,46 185

(Saara Himanen, Peppi Ukkonen, Siiri Pirinen, Iitu Purhonen)

Heidi Ahonen hyppäsi seivästä 205, mikä on seuraennätys kaikissa sarjoissa T15-sarjasta lähtien aina naisten sarjaan.

P15-sarjan 4 x 100 metrin viestijoukkueen tulos 50,31 on seuran uusi ennätys paitsi 15- myös 17-vuotiaiden sarjassa.

Saara Himasen tuhannen metrin aika 3.43,65 on T11-sarjan uusi seuraennätys. Se paransi hänen omissa nimissään ollutta viimevuotista ennätystä tasan sekunnilla.

Petteri Laakso hyppäsi pituudessa P9-sarjan seuraennätyksen 372.

Santeri Purhosen seivästulos 300 sivuaa 45 vuotta vanhaa P15-sarjan seuraennätystä.

Joonas Liukkonen kiiti sata metriä aikaan 11,70, mutta tuulta oli yli sallittujen rajojen. Tulos toi kuitenkin illan komeimman pistesaldon 888.