08-23 Topi Julkunen ja Konsta Kauppinen toivat 15-v keihään parikilpailun SM-kultaa

Nuorten SM-kisoissa Juvalle lukuisia pistesijoja

15-vuotiaiden SM-kilpailuissa Oulussa parasta juvalaismenestystä nähtiin keihäässä, jossa Topi Julkunen ja Konsta Kauppinen heittivät molemmat ennätyksensä. Topin keihäs kaarsi tasan 57 metrin etäisyydelle ja toi viidennen tilan. Konsta hävisi vajaan metrin tuloksella 56,39, mikä riitti kahdeksanneksi. Parikilpailussa poikien yhteistulos oli paras, mikä toi SM-kultaa Juvalle.

Pikamatkoilla nähtiin Joonas Liukkonen, joka ei sairastelun jäljiltä ollut aivan terävimmillään. Siitä huolimatta Joonas taisteli tiensä 100 metrin finaaliin juostuaan alkuerässä omansa ja seuran 15-vuotiaiden ennätyksen 11,73. Sillä hän oli viimeisen alkuerän kolmas ja selvitti tiensä jatkoon ajan perusteella kahden parhaan mennessä sijoituksella finaaliin jokaisesta kolmesta alkuerästä. Aika oli alkuerien viidenneksi nopein ja tämä sijoitus toistui myös finaalissa. Siellä Joonas juoksi 11,58, mutta myötätuulta oli liikaa eli +2,8 m/s. Ylivoimaiseen voittoon kiiti Oulun Pyrinnön Samuel Purola ajalla 10,87.

300 metrin alkuerissä Joonas juoksi niin ikään hienosti ennätyksensä 37,66, mikä on samalla seuran ennätys aina 17-vuotiaiden sarjaan asti. Sijoitus oli jälleen alkuerän kolmas. Tällä kertaa viimeisessä erässä mentiin kuitenkin kovinta vauhtia ja niinpä Joonaksen kohdalle osui ensimmäisen finaalista karsiutuneen kova kohtalo eli kokonaiskilpailun yhdeksäs sija.

Seiväshypyssä Santeri Purhosen kolme ensimmäistä hyppyä aina 310 sentin korkeuteen asti olivat ylityksiä. Omaa ennätystä sivuava 320 osoittautui kuitenkin tällä kertaa liian kovaksi haasteeksi. Tuloslistassa sijoitus oli kahdeksas.

Kolmiloikassa Topi Julkusen kaksi ensimmäistä hyppyä olivat yliastuttuja ja viimeinen kantoi hänelle vaatimattomasti 10,80. Sijoitukseksi tuli 24. Oma ennätystulos 11,79 olisi riittänyt seitsemänneksi.

Kuulantyönnössä Konsta Kauppisen 12,82 toi 13. sijan.

16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa Kalajoella Tiia Kauppinen sijoittui kuulassa kahdeksanneksi tuloksella 11,71. Kilpailussa olkapäätään muljauttanut Tiia heitti seuraavana päivänä keihästä 40,41, mikä riitti kuudenteen tilaan.