07-15 Juvalaisia lajikarnevaaleilla ja vähän muuallakin

Joonas Liukkoselle hirmuaika 100 metrillä

Viikonloppuna pidettiin eri paikkakunnilla ympäri Suomea lajikarnevaalit. Juvan Urheilijoiden edustajiakin oli liikkeellä.

Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleilla Joonas Liukkonen juoksi 100 metrin alkuerissä ennätyksensä 11,35. 17-vuotiaiden finaalissa hän pisti vielä paremmaksi ajalla 11,24, mikä toi neljännen sijan. Joonas oli vuonna 2000 syntyneiden nopein. Aika on tämän kauden tilastokakkonen 16-vuotiaiden sarjassa. 16-vuotiaiden tilastoykkönen Samuli Purola kilpailee parhaillaan 17-vuotiaiden EM-kisoissa Tbilisissä. Joonaksen tulos on JuvU:n uusi seuraennätys kaikissa juniorisarjoissa M16-M22. Aikuisten sarjassa JuvU:n ennätys on Sami Väänäsen 10,99 vuodelta 1996, tosin Aimo Aropelto on juossut käsiajalla 10,6 vuonna 1966.

Someron seiväskarnevaaleilla Santeri Purhonen oli epäonninen ja jäi ilman tulosta sekä M17-sarjan että miesten kilpailuissa, vaikka harjoitushypyt olivatkin onnistuneita. Jalkavammasta toipuva Santeri pudotti molemmissa kilpailuissa kolmesti korkeudesta 320. Hannali Lodi hyppäsi ennätyksensä 220, mikä on samalla JuvU:n uusi ennätys. Samassa yhteydessä pidetyissä leirikilpailuissa Iitu Purhonen hyppäsi 180, mikä on JuvU:n ennätys T12-T14 -sarjoissa.

Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla Panu Auvinen heitti 19-vuotiaissa neljänneksi tuloksella 64,86.

Nuorten pm-moniotteluissa Mikkelissä 11.7 oli mukana kuusi juvalaista. Sijoitukset ja tulokset:

P10 kolmiottelu, 6. Martti Pesonen 521.

P9 kolmiottelu, 4. Sisu Ukkonen 557

T13 neliottelu, 6. Vilma Ukkonen 787 (jäi aidoissa ilman tulosta)

T11 kolmiottelu, 8. Peppi Ukkonen 565

T10 kolmiottelu, 10. Oosa Kantanen 436

T9 kolmiottelu, 6. Sara Ehrnrooth 417

Savonlinnan Gatorade-kilpailuissa 12.7 Saku Auvinen heitti keihästä 55,31 ja Riku Auvinen 50,15. Sijoitukset olivat viides ja kuudes. Noora Laakso teki 15-vuotiaissa ennätyksensä sekä pituudessa (kolmas, 478) että keihäässä (toinen, 31,41). Molemmat tulokset mahtuvat ikäluokan 30 parhaan joukkoon.

Ristiinan luokittelukilpailuissa 14.7 juvalaiset keräsivät pelkkiä voittoja. Miesten keihään voitti Panu Auvinen tuloksella 62,19. M17-sarjassa Topi Julkunen heitti keihästä 57,13 ja juoksi 200 metriä aikaan 26,43. P13-sarjan keihään voitti Eemeli Väisänen tuloksella 36,22. P9-sarjassa Ahti Suikin aika 200 metrillä oli 37,82 ja kolmiloikkatulos 6,36. Jälkimmäinen on sarjan seuraennätys.