Joonas Liukkoselle 19-vuotiaiden SM-pronssia

4.8.2018

Finaalissa satasella oma ennätys 11,12

JuvU:n Joonas Liukkonen saavutti pronssimitalin 100 metrillä 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa Laitilassa. Aamupäivän alkuerässä tuli erävoitto ajalla 11,60, iltapäivän välierässä toinen sija ja suora jatkopaikka ajalla 11,34. Illan finaalissa juostiin lähes tyynessä 0,2 m/s myötätuulessa. Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn oli odotetusti nopein ajalla 10,82. Hopealle sijoittui Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen, 11,05. Pronssista käytiin tiukka taistelu kolmen seuraavan juoksijan tullessa maaliin sadasosasekunnin välein. Maalikamera osoitti nopeimmaksi Joonas Liukkosen ajalla 11,12, mikä paransi entistä ennätystä sopivasti sekunnin sadasosalla.

Sekä kulta- että pronssimitalistia valmentaa Jarno Tenhunen, eli Juvalle tuli pronssimitalin lisäksi myös valmentajan kultamitali.