Joonas Liukkoselle 19-vuotiaiden SM-pronssia

6.8.2018

Topi Julkunen ja Panu Auvinen neljänsiä keihäässä

JuvU:n Joonas Liukkonen saavutti pronssimitalin 100 metrillä 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa Laitilassa. Aamupäivän alkuerässä tuli erävoitto ajalla 11,60, iltapäivän välierässä toinen sija ja suora jatkopaikka ajalla 11,34. Illan finaalissa juostiin lähes tyynessä 0,2 m/s myötätuulessa. Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örn oli odotetusti nopein ajalla 10,82. Hopealle sijoittui Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen, 11,05. Pronssista käytiin tiukka taistelu kolmen seuraavan juoksijan tullessa maaliin sadasosasekunnin välein. Maalikamera osoitti nopeimmaksi Joonas Liukkosen ajalla 11,12, mikä paransi entistä ennätystä sopivasti sekunnin sadasosalla.

Sekä kulta- että pronssimitalistia valmentaa Jarno Tenhunen, eli Juvalle tuli pronssimitalin lisäksi myös valmentajan kultamitali.

Joonas valittiin suorituksensa ansiosta 19-vuotiaiden PM-kisoihin Tanskaan ensi viikonloppuna sekä 100 metrille että 4 x 100 metrin viestiin.

200 metrillä Joonas juoksi alkuerässä ennätyksensä 22,54. Tulos on Juvan Urheilijoiden uusi ennätys myös aikuisten sarjassa. Viidestä alkuerästä voittajat menivät A-finaaliin. Kuudentena sinne selvisi Joonas alkuerien nopeimpana kakkosena. Finaalissa Joonaksen aika oli 22,82. Tulokset yhdistettiin B-finaalin kanssa, joten loppusijoitus oli seitsemäs A-finaalin neljännestä sijasta huolimatta. Kaikki mitalistit juoksivat A-finaalissa, heistä nopein oli HKV:n Tommi Mäkinen ajalla 22,78.

22-vuotiaiden keihäässä Panu Auvinen heitti ennätyksensä 69,87, mikä toi neljännen sijan. Tulos on samalla Juvan Urheilijoiden uusi ennätys myös miesten sarjassa. Kilpailun voitti Kalevan Kisoissa hopeaa saanut Toni Keränen tuloksella 73,89.

19-vuotiaiden keihäässä Topi Julkunen heitti 63,37 ja sijoittui niin ikään neljänneksi. Topi oli viimeiseen kierrokseen asti hopeassa kiinni, mutta Tino Mäkelä ja Atte Sailola heittivät kuudennellaan pidemmälle. Voiton vei odotetusti nuorten MM-kisoissa kuudenneksi tullut Teemu Narvi tuloksella 72,42.