05-09 Maantiejuoksun pm Juvalla

Miesten mestariksi kiri MiKV:n Jeremias Lipsanen, naisissa JuvU:n Lotta Suikki oli nopein.

Metal Sport -juoksun yhteydessä kamppailtiin Etelä-Savon maantiejuoksun piirinmestaruuksista.

Miesten sarjan selvä ennakkosuosikki Antti Nisonen ei startannut, jolloin voittokamppailun kävivät Kilpa-Veikkojen Jeremias Lipsanen ja Juvan Topi Huttunen. Edestakaisen 6,9 kilometrin reitin menomatkalla Lipsanen teki irtioton vähän ennen kääntöpaikkaa. Ero kasvoi noin viiteentoista sekuntiin, mikä kesti loppuun asti. Voittajan aika oli 25.21,4.

Naisten sarjassa Lotta Suikki tuli maaliin vain minuutti Lipsasen jälkeen voittaen mestaruuden yli kolmen minuutin erolla. Suikki voitti Metal Sportin nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa tulos oli 26.22,8, joka jäi parikymmentä sekuntia viimevuotisesta reittiennätyksestä.

Juniorisarjoissa juostiin kolmen ja yhden kilometrin matkoilla. Reittiennätykset rikkoutuivat useissa sarjoissa. Juvan Urheilijoiden edustajista voittoihin ylsivät sarjoissaan Tiia Kauppinen, Erno Kantanen, Anni Kaipainen, Topi Julkunen, Kalle Himanen, Saara Himanen ja Hugo Hyppönen.

Hölkkäsarjoissa matkat olivat kolme ja viisi kilometriä. Ajallisesti kovimpaan suoritukseen ylsi Oulun Tuomas Säkkinen, jonka tulos viidellä kilometrillä oli 18.51,5.

Tulokset löytyvät Tuloksia-hakemistosta.