08-25 Panu Auviselle 16-vuotiaiden Suomen mestaruus

Keihäskultaa omalla ennätyksellä Turussa.

 

Juvan Urheilijoiden Panu Auvinen paransi ennätystään lähes viisi metriä tulokseen 68,77. Heitto toi 16-vuotiaiden SM-kultaa lähes neljän metrin marginaalilla.

 

Panu laittoi pelin jännäksi, sillä kaksi ensimmäistä heittoa jäi mittaamatta. Niitä hän ei heittänyt omalla keihäällään, koska se ei ollut vielä palautunut heittopaikalle muiden heittäjien haluttua myös heittää sillä. Kolmanteen heittoon hän malttoi odottaa omaansa. Tulos oli heti oma ennätys ja kilpailun johtotulos 65,57.

 

Paikka kolmelle viimeiselle kierrokselle oli siis varma. Lievästi yskäinen Panu olisi itse asiassa voittanut kisan jo ensimmäisellä mitatulla heitollaan. Viides heitto kantoi vielä yli kolme metriä pidemmälle ja tulos 68,77 löi luun kurkkuun kilpakumppaneille. Tulos on tämän kauden Suomen kolmanneksi paras ikäluokassaan. Tilastokärjet, yli 78 metriä heittäneet Lassi Saarinen ja Oliver Helander eivät ole kilpailuihin osallistuneet sitten heinäkuun.

 

Paraatilajinsa lisäksi Panu osallistui myös korkeushyppyyn, jossa tuli viides sija omalla ennätyksellä 181.

 

Muista JuvU:n edustajista viikonloppuna käytyihin nuorten SM-kisoihin osallistuivat 14-vuotiaiden sarjan Tiia Kauppinen ja Milla Purhonen Orimattilassa. Päälajissaan keihäässä tekniikkaongelmista kärsinyt Tiia jäi yli kahdeksan metriä kauden parhaastaan. Tulos 33,17 riitti 17. sijaan. Parikilpailun toiseksi edustajaksi mukaan lähtenyt Milla oli 25. ennätyksellään 24,78. Parikilpailussa tyttöjen yhteistulos toi neljännen sijan, pronssi jäi 12 metrin päähän. Kakkoslajissaan kuulantyönnössä Tiia oli kahdestoista ennätyksellään 10,62, Milla 20. niin ikään ennätyksellään 8,58. Parikilpailussa sijoitus oli taas neljäs, vain 23 cm pronssista ja 32 cm hopeasta.