06-23 Matin karnevaalit

Palkinnot jakoi kisojen nimikkohenkilö Matti Kaartinen.

Juvan Urheilijoiden perinteiset Matin karnevaalit - jo toista kertaa, perinne se on sekin - järjestettiin maanantaina. Sää suosi juvalaisia, sillä kyseessä taisi olla kesän kaunein päivä, tosin tänä vuonna kilpailu kesän parhaasta säästä ei toistaiseksi ole todellakaan ollut kovatasoinen. Tuntia ennen kilpailun alkua kentän kasteli rankkasade, mutta kilpailujen aikana saderintamat kiersivät kentän sekä idän että lännen puolelta ja kisat päästiin viemään läpi mitä mainioimmassa poutasäässä. Pikamatkoja haittasi hieman se, että leppeästi puhaltanut tuuli oli yleensä vastainen.

Tulokset löytyvät Tuloksia-osiosta.

Miesten keihäässä sekä Saku että Riku Auvinen tekivät ennätyksensä. Sakun tulos oli 58,11 ja Rikun 51,25. Nuorin veljes Panu jätti tällä kertaa keihään telineeseen, mutta asettui sen sijaan itse satasen telineisiin tuloksella 12,09.

Naisten puolella JuvU:n juoksukoulusta löydetty Sari Paukkunen teki debyytinsä kilparadoilla juoksemalla 3000 metriä aikaan 12.13,29. Aikuisten mittakaavassa kilpailujen kovatasoisin tulos nähtiin naisten kuulassa, jossa Savonlinnan Riennon Henna Sallinen pukkasi rautamötikän tasan 13 metrin päähän. Tulos jäi 35 senttiä hänen kauden parhaastaan, mikä riittää Suomen tilastoissa kahdeksannelle sijalle. Kannattaa painaa nimi mieleen, työntäjä on vasta 16-vuotias!

P7-sarjan tulosluettelo oli varsin yksipuolinen Ahti Suikin voitettua kaikki kolme lajia. Paras tulos oli 600 metrillä juostu 2.25,38.

P9-sarjassa Perttu Kosonen juoksi 1000 metrin voittoon ajalla 3.50,07, mikä jää vain kaksi sekuntia ikäluokan A-rajasta. Pituudessa ylivoimaiseen voittoon ponnisti Petteri Laakso tuloksella 352, mikä jäi hänen tuoreesta seuraennätyksestään 20 senttiä.

P11-sarjaa dominoi Haukivuoren Kisailijoiden Jarmo Eromäki, joka voitti 60 m, 1000 m ja pituuden. Sarjan kovatasoisimman tuloksen teki kuitenkin JuvU:n keihäänheittäjä Eemeli Väisänen, jonka tulos 34,52 meni Suomen tämän kauden tilastoissa ikäluokan kolmanneksi.

Myös P13-sarjassa nähtiin kolmoisvoittaja JuvU:n Joona Suojalan oltua paras niin 60 m:llä, 1000 m:llä ja pituudessa. Muut kaksi lajia voitti Savonlinnan Riennon Jooseppi Sallinen.

P15-sarjassa Konsta Kauppisen heittokäsi oli vireessä. Keihästulos 52,87 jäi kauden parhaasta 13 senttiä, mutta kuulassa syntyi uusi ennätys 12,92, mikä meni Suomen tilastoissa sijalle 15.

P17-sarjassa JuvU:n Erno Kantanen sivusi pituudessa ennätystään 516.

JuvU:n jäsentenväliset nähtiin T7-sarjassa, jossa kaikki osanottajat olivat paikallisia. Siiri Nielikäinen voitti 40 m ja pituuden Kristiina Pesosen ollessa 600 metrin nopein.

T9-sarjassa kahteen voittoon ylsi Savonlinnan Riennon Ella-Sofia Kaiponen.

T11-sarjassa kaksoisvoittajia olivat Iida-Emilia Kaiponen Savonlinnan Riennosta ja JuvU:n Iitu Purhonen.

T13-sarjassa kaikki viisi voittoa menivät eri urheilijoille. Kovatasoisin tulos oli Kerimäen Urheilijoiden Janina Laineen keihään voittoheitto 33,75, mikä ei kuitenkaan ollut hänen kauden parhaansa. JuvU:n Noora Laakso oli toinen jäätyään harmillisesti vain sentin kolmenkymmenen metrin viivasta, mutta tulos oli kuitenkin A-luokkaa ja Suomen tämän kauden 19. paras. Pituudessa oli sama kärkikaksikko, mutta toisessa järjestyksessä. Sarjan kovatasoisimmasta tuloksesta vastasi Heinolan Iskun Veera Laamanen, jonka kuulakaari 12,53 on tämän kauden kolmanneksi pisin Suomessa.

Kilpailujen tiukin monen urheilijan kamppailu nähtiin T15-sarjan satasella, jossa neljä parasta eteni varsin tasaisena rintamana yli matkan puolivälin. Lopulta nopeimmaksi osoittautui Ristiinan Urheilijoiden Jenni Hotti.

Vanhimpien juniorien sarjoissa Milla Purhonen otti kaksi voittoa N17-sarjassa ja N19-keihään voitti Imatran Urheilijoiden Satu Ruuskanen.