Kentällä valmiina. Tiia Kauppinen kantaa JuvU:n lippua.

Avauslaji, P15 100 metrin aidat. Joonas Liukkonen radalla 4.

Hanna Väisänen N17 pituushypyssä.

Milla Purhonen kuvan keskellä aitaa ylittämässä.

Vilma Ukkonen hyppää pituutta.

Juuso Lindgren kuulantyönnössä.

Marja Väisänen keskimmäisenä T13 60 m aitojen startissa. JuvU:n kaikilla edustajilla kilpailunumero oli 10.

Eetu Poutanen, P13 moukari.

Joona Suojala ylittää aitaa.

Tiia Kauppinen voitti T15 -kuulan ylivoimaisesti.

Essi Asikainen kiitää ennätykseensä 200 metrillä.

Noora Laakson viimeiseksi jäänyt yritys korkeudesta 120.

Erno Kantanen liitää ilmassa, mutta valitettavasti toimitsija nostaa kohta punaisen lipun yliastumisen merkiksi.

Hannali Lodi saattaa kuulan matkaan.

Perttu Kosonen valittiin seuran tsemppariksi...

...hänen lähdettyään rohkeasti varamieheksi melkein kymmenen vuotta vanhempien sekaan 200 metrille.

Saara Himanen juoksi 1000 metrillä neljänneksi.

Waltteri Hämäläinen tempaisee keihään lentoradalle.

Jasper Suojala oli P11 tuhannella metrillä yhdeksäs.

Mimmi Hyppönen jälkijoukon kolmantena.

Panu Auvinen näyttää mallia kuulatekniikassa.

Kimi Heikkinen kyttää kohta tapahtuvaa ohitusta.

Santeri Purhonen ja korkeudessa 265 heiluva rima, joka jää kannattimilleen seipään hipaisusta huolimatta.

Iisa Varis (10) pysyi pitkään kärkijoukon mukana T15 2000 metrillä.

Samu Hyppösen askelmalli P15 2000 metrillä.

Urheilukoululaisten kannustuskuoro valmistautuu sukkulaviestiin.

Tyttöjen taktiikkapalaveri.

Ensimmäinen vaihto: Kalle Himanen - Iitu Purhonen.

Erno Kantanen - Essi Asikainen.

Vattenfall-finaalijoukkueet Olympiastadionilla.

Kaarrekatsomon juvalaisosastoa.

Mega-sarjan finaali Vihdissä ja matka Ruotsi-otteluun

Juvan Urheilijoiden bussi starttasi kohti Nummelan urheilukenttää aamun sarastaessa kello viisi. Vihdin Viestin isännöimä Vattenfall Mega-sarjan finaali käynnistyi joukkueiden sisäänmarssilla, jonka jälkeen kilpailut alkoivat kello kymmeneltä. Kolmenkymmenen yksilölajin ja sukkulaviestin jälkeen Juvan Urheilijoiden pistesaldo oli 193, mikä riitti finaalin ensikertalaiselle välttämään jumbosijan.

Lajien tulokset

Joonas Liukkonen oli mukana ensimmäisessä lajissa eli P15 100 metrin aitajuoksussa. Hänen piti juosta P17-sarjassa 200 metriä, mutta nyt tuli pikahälytys aituriksi Topi Julkusen sairastuttua. Ensimmäisen erän voitto ja kokonaistulosten neljäs sija irtosivat ajalla 15,53.

Anni Kaipainen sivusi omaansa ja seuran ennätystä 170 T15 seipäässä ja sijoittui jaetulle 13. sijalle.

Santtu Kosonen joutui kilpailemaan kolme vuotta vanhempiensa kanssa P13 korkeudessa ja jäi ennätyksellään 85 sijalle 14.

Hanna Väisänen hyppäsi N17 pituudessa 406 ja oli kymmenes.

Vilma Ukkonen edusti seuraa T11 pituushypyssä. Tulos 328 riitti 14. sijalle.

Eetu Poutanen heitti P13 -moukarissa ennätyksensä 14,65 sijoituksen ollessa 13. Voittaja Oskari Laitinen Noormarkun Nopsasta heitti kauden kärkituloksen 60,29.

Juuso Lindgren päätyi pikahälytyksellä P15-kuulaan Konsta Kauppisen loukkaannuttua. Voimalajissa ei kolme vuotta muita nuoremmalla työntäjällä ollut paljon sanottavaa ylipainosella kuulalla, tuloksena 4,43 ja 15. sija.

Milla Purhonen juoksi T15 80 metrin aidoissa ennätyksensä 13,38 ja kokonaiskilpailun seitsemänneksi.

Marja Väisänen aitoi 60 metriä sarjassa T13 tulokseen 13,12, millä hän jäi kovatasoisessa kilpailussa sijalle 15.

Joona Suojala juoksi samanikäisten poikien vastaavassa lajissa 11,32. Oman erän kakkossija ja kokonaiskilpailun seitsemäs.

Tiia Kauppinen otti seuran ainoan lajivoiton työntämällä T15 kuulaa 11,85. Ylivoimaa kuvastaa se, että jokainen neljästä työnnöstä oli parempi kuin kilpailun kakkosella.

Iitu Purhonen heitti T11 keihästä 14,68, sijoitus oli 14.

Helmi-Emilia Poikkimäki tuli T11 150 metrillä kolmanneksitoista ennätyksellään 24,78.

Riina Laakso heitti T13 moukaria 16,37. Oma ennätys toi 15. sijan.

Jonni Haikarainen juoksi P11 150 metrillä kaksi vuotta vanhempien seassa ennätyksensä 26,84 ja oli 16.

Kalle Himanen hyppäsi P11 pituutta 390 ja oli hienosti neljäs.

Erno Kantanen ponkaisi P17 pituudessa ennätyksensä 516. Kahden yliastutun jälkeen kolmannella hypyllä varmistui tulos ja pisteet. Viimeisellä hypyllä lievästä vastatuulesta huolimatta tuli sitten ennätys ja muutaman kilpakumppanin ohitus sijalle 13.

Noora Laakso hyppäsi T13 korkeudessa 115, sijoitus oli 15.

Essi Asikainen alitti 200 metrillä puoli minuuttia tuloksella 29,58 ja oli itseään vanhempien T17 seurassa hienosti kahdeksas.

Santeri Purhonen hyppäsi P15 seipäässä 265 sijoittuen kuudenneksi.

Hannali Lodi työnsi N17-kuulaa 7,96 sijoituksen ollessa 15.

Perttu Kosonen päätyi varamiehenä M17 200 metrille, kun matkalle kaavailtu tuore SM-mitalisti Joonas Liukkonen joutuikin sairastapauksen takia juoksemaan aitoja. Vasta viikko sitten kahdeksan vuotta täyttänyt Perttu hoiti tehtävän kunnialla ajalla 41,02 ja 15. sijalla tuoden seuralle tärkeitä pisteitä. Samalla Perttu kuittasi itselleen seuran tsempparin palkinnon.

Waltteri Hämäläinen sinkosi P11 -keihään etäisyydelle 22,63, mikä riitti 11. sijaan.

Panu Auvinen työnsi viimeisenä kenttälajina ollutta M17 kuulaa ennätykseensä 13,43 ja hienosti neljänneksi.

Saara Himanen aloitti kestävyysmatkat juoksemalla T11 tuhannella metrillä oman komean ennätyksensä 3.44,65. Neljänneksi päätynyt ja lähes koko matkan sillä sijalla juossut Saara oli kilpailun nuorin osanottaja.

Jasper Suojala juoksi samanikäisissä pojissa aavistuksen kovempaa, tulos oli oma ennätys 3.41,40 ja yhdeksäs sija.

Mimmi Hyppönen oli T13 tuhannella metrillä neljästoista ennätyksellään 3.54,80.

Kimi Heikkinen oli samanikäisten poikien samalla matkalla yhdestoista ajalla 3.40,53.

Iisa Varis juoksi T15 kahdella tonnilla ensimmäisen tonnin noin 7.30 vauhdissa pitkäksi venähtäneen kärkiryhmän letkassa. Puolivälin paikkeilla pari parasta nykäisi vauhtia lisää ja joukko hajosi. Toiseen tonniin kului Iisalta hieman pidempään, loppuaika oli silti hieno oma ennätys 7.39,17 ja kahdeksas sija.

Samu Hyppönen päätti yksilölajit P15 2000 metrillä. Varovaisesti aloittanut Samu kuittasi lopussa vielä pari sijaa paremmaksi. Kymmenes sija irtosi ajalla 7.18,70.

Kilpailun päättänyt 16 x 60 metrin sukkulaviesti juostiin kahdessa erässä siten, että siihen asti pisteissä sijoilla 9-16 olleet seurat juoksivat ensin. Näin ollen Juvan Urheilijat päätyi tähän heikompaan erään, mutta joukkueella oli kova näyttämisen halu. Joka sarjasta mukana oli siis kaksi tyttöä ja kaksi poikaa siten, että tytöt ja pojat juoksivat vuorotellen, nuorimmasta sarjasta vanhimpaan. Viestin keskivaiheilla Juva nousi jopa hetkeksi johtoon, mutta jäi lopulta kolmanneksi omassa erässään. Kokonaiskilpailussa sijoitus oli kymmenes.

Hieman takkuillut pistelaskukin saatiin lopulta päätökseen. Sarjan kaksi parasta olivat ylivoimaisia, Noormarkun Nopsa kukisti Pyhäselän Urheilijat neljällä pisteellä. Lopputuloksissa Juva oli viidestoista jättäen Erikssonin sisarusten kasvattajaseurana parhaiten tunnetun IF Nykarlebynejdenin viimeiseksi. Finaalin ensikertalaiseksi ja huomioiden varamiehisyyden sekä sen, että tämänvuotinen finaalilajien valinta ei ollut joukkueelle suosiollinen, suoritus oli onnistunut. Ensi vuonna lähdetään parantamaan!

Sukkulaviestin jälkeen linja-autokaravaani suuntasi kohti olympiastadionia, jossa Vattenfall-joukkue valtasi yhdessä muiden finaaliseurojen joukkueiden kanssa hetkeksi kentän haltuunsa kunniakierroksella. Sieltä iskuryhmä siirtyi takakaarteen katsomoon ulvomaan Ruotsia kumoon yhdessä muiden 26 000 katsojan kanssa.

Paluumatkalle lähdettiin viimeisen lajin päätyttyä kello 22 jälkeen. Rankka päivä oli vaatinut veronsa ja taisi käydä niin, että viimeistään Mäntsälän kohdalla autossa oli valveilla ainoastaan kuljettaja. Takaisin Juva Cityssä oltiin yhden ja puoli kahden välillä.