06-17 JuvU toiseksi Vattenfall-seuracupin 1. osakilpailussa

Yli kymmenentuhatta pistettä saaliina

Vattenfall-seuracupin Etelä-Savon ensimmäinen osakilpailu käytiin torstaina 16.6 Savonlinnassa. Juvan Urheilijoiden joukkue keräsi 10043 pistettä ja sijoittui isäntäseura Savonlinnan Riennon jälkeen toiseksi. Voi sanoa, että jokainen suoritus oli ratkaiseva - mikäli mistä tahansa lajista olisi jäänyt pisteet saamatta, kymppitonnin raja ei olisi rikkoutunut.

7. Ristiinan Urheilijat 1765

Tulokset löytyvät Savonlinnan Riennon sivuilta. Juvalaisista oman kilpailunsa voittivat Onni Kimari (P11 60 m), Joonas Liukkonen (M17 200 m) ja Tiia Kauppinen (N17 kuula). Pisteet laskettiin aina seuran parhaan edustajan mukaan.

Koko maan pistetilanteessa JuvU on tällä hetkellä oman kokoluokkansa kuntien Mega-sarjassa kuudentena, kun muutama ensimmäisistä osakilpailuista on vielä käymättä. Finaaliin selviää elokuisen toisen osakilpailun jälkeen yhteispisteissä kuusitoista parasta seuraa.

Laji lajilta:

P11 60 m

Kahdessa erässä juostun kilpailun ensimmäisessä erässä Okko Kimari oli kolmas ajalla 9,97. Toisen erän ja kokonaiskilpailun voitti Onni Kimari ajalla 9,35 (317 pistettä)

P11 1000 m

Tällä matkalla seuran edustajina piti olla Perttu Kososen ja Martti Pesosen, mutta Perttu jouduttiin siirtämään viime hetkellä kiekonheittoon. Martti täytti paikkansa kunnialla viidennellä sijalla ja ajalla 4.12,36 (141 pistettä).

P11 pituus

Voittajan jälkeen oli tasaista, sijat 2-5 mahtuivat kymmenen sentin sisään. Petteri Laakso ponkaisi neljänneksi tuloksella 370 (221 pistettä).

P11 kiekko

Pikahälytyksellä kiekkorinkiin päätynyt Perttu Kosonen tempaisi 10,37 (117 pistettä).

P11 4 x 50 m

Viestijoukkue Okko Kimari - Onni Kimari - Petteri Laakso - Martti Pesonen jätti taakseen kaikki muut paitsi Savonlinnan nelikon ja revitteli puoli kierrosta aikaan 31,88 (201 pistettä).

P13 60 m

Manu Pesonen ja Elvis Grunér miehittivät toisen ja kolmannen sijan ajoilla 9,27 (331 pistettä) ja 9,35.

P13 1000 m

Hugo Hyppönen nostettiin alemmasta sarjasta tähän kisaan, joka juostiin samaan aikaan P11-sarjan kanssa. Pistetaulukko on sama sarjoista riippumatta ja loppuaika 4.01,18 (171 pistettä).

P13 korkeus

Tähän lajiin lähdettiin kahden tasavahvan edustajan voimin. Tällä kertaa Ronaldo Lodi hyppäsi viisi senttiä korkeammalta kuin 120 ylittänyt ja neljänneksi sijoittunut Waltteri Hämäläinen. Ronaldo oli toinen tuloksella 125 (265 pistettä).

P13 keihäs

JuvU:n syömähampaana oli 12-vuotiaiden maan kymmenen parhaan joukkoon kuuluva Eemeli Väisänen. Ennätys jäi vajaan metrin päähän ja toisen tilan tuottanut keihäskaari kantoi 37,86 (471 pistettä).

P13 4 x 100 m

JuvU:n kvartetti Eemeli Väisänen - Waltteri Hämäläinen - Manu Pesonen - Elvis Grunér toi kapulan maaliin kakkosena kierrettyään ratakierroksen ajassa 58,20 (333 pistettä).

P15 100 m

Lajiin oli nostettu pisteitä keräämään vasta 9-vuotias Sisu Ukkonen. Hän täytti paikkansa kunnialla, etusuora taittui ajassa 16,52 (170 pistettä).

P15 2000 m

Edellistä lajia vielä varamiehisemmän puolelle mentiin pisimmällä juoksumatkalla, jossa JuvU:a edusti 8-vuotias Ahti Suikki. Vain voittaja ehti niukasti kierroksella ohi ja samaan aikaan juostussa T15-sarjassa yksi viisi vuotta vanhempi kilpakumppani jäi jälkeen Ahdin loppuajan ollessa 8.28,29 (215 pistettä).

P15 seiväs

Kalle Himanen päätyi seiväshyppääjäksi ja yllätti positiivisesti ylittämällä 210 (232 pistettä).

P15 kuula

Santtu Kosonen työnsi omaan sarjaansa nähden ylipainoista kuulaa 5,25 (210 pistettä).

P15 4 x 100 m

Joukkueen kaikki edustajat olivat alaikäisiä tähän sarjaan keski-iän ollessa vähän toistakymmentä vuotta. Juoksujärjestyksessä Sisu Ukkonen - Santtu Kosonen - Ahti Suikki - Kalle Himanen lopputulos oli 66,29 (194 pistettä).

M17 200 m

Joonas Liukkoselta odotettiin paljon eikä petytty. Aika 23,48 on JuvU:n uusi ennätys kaikissa juniorisarjoissa 16-vuotiaista ylöspäin. Suomen tämän kauden tilastoissa se on kolmanneksi nopein 16-vuotiaan juoksema. Suorituksen arvoa nostaa se, että aika syntyi 1,4 m/s vastatuuleen (929 pistettä).

M17 kolmiloikka

Loukkaantumisesta kärsinyt Topi Julkunen joutui tyytymään tällä kertaa vain yhteen hyppyyn, joka toi kolmennen sijan kantaen 11,05 (550 pistettä).

M17 kuula

Santeri Purhonen jätti itselleen vieraammassa lajissa yhden kilpakumppanin taakseen tuloksella 8,54 (389 pistettä).

T11 60 m

Tässä lajissa JuvU:a edustivat Hämäläisen siskokset. Sonja jäi nuorempana yhdeksänneksi ajalla 11,34, Pinja oli seitsemäs tasan sekunnin nopeammalla ajalla 10,34 (192 pistettä).

T11 1000 m

Myös tonnilla JuvU:lla oli mukana kaksi edustajaa. Kisa käytiin kaatosateessa ja välittömästi tämän kilpailun jälkeen kisaohjelmaan tuli puolen tunnin viivästys ukkosmyrskyn takia. Venla Poikkimäki oli yhdestoista, 4.30,98. Silja Himanen tuli yhdeksänneksi ajalla 4.23,63 (117 pistettä).

T11 pituus

JuvU oli matkassa peräti kolmen edustajan voimin, jotka olivatkin tuloslistassa siististi peräkkäin. Elina Kaikkonen (kahdeksas, 309) ja Oosa Kantanen (yhdeksäs, 287) varmistivat, pisteet keräsi seitsemänneksi sijoittunut Fanny Kimari tuloksella 312 (142 pistettä).

T11 kiekko

Peppi Ukkonen käytti parhaat voimansa ensimmäiseen heittoonsa muiden kolmen jäädessä reilua metriä lyhyemmiksi. Tulos 13,66 toi neljännen sijan (165 pistettä).

T11 4 x 50 m

Jännitystä ja kuhinaa oli ilmassa, kun tyttönelikko Peppi Ukkonen - Elina Kaikkonen - Pinja Hämäläinen - Fanny Kimari suunnitteli vaihtotaktiikkaa. Hyvinhän ne sitten menivät ja loppuaika oli 33,38 (164 pistettä).

T13 60 m

Kahden edustajan voimin oltiin matkassa tässäkin lajissa. Helmi-Emilia Poikkimäki juoksi seitsemänneksi ajalla 9,40. Vilma Ukkonen jäi niukasti toiseksi tuloksella 8,94 (395 pistettä).

T13 1000 m

Saara Himanen jäi niukasti viimevuotisesta ennätyksestään sijoittuen tasaisen kilpailun kuudenneksi ajalla 3.40,70 (248 pistettä).

T13 korkeus

Jenna Purasen kilpailu keskeytyi kriittisessä vaiheessa yli puoleksi tunniksi ukkosmyrskyn takia. Kisan jatkuessa märällä ja viileällä kentällä ei rima enää ylittynyt. Tulokseksi jäi 105 (154 pistettä).

T13 keihäs

Riina Laakson keihäskaaret pommittivat 20 metrin viivaa sen molemmin puolin. Paras heitto kantoi 22,20 ja riitti neljänteen sijaan (247 pistettä)

T13 4 x 100 m

Kvartetti Saara Himanen - Helmi-Emilia Poikkimäki - Jenna Puranen - Vilma Ukkonen sijoittui kolmanneksi ja teki kellontarkkaa työtä: loppuaika oli tasan minuutti (294 pistettä).

T15 100 m

Mimmi Hyppönen juoksi tällä kertaa normaalia lyhyempää matkaa ja yllätti itsensäkin neljännellä sijalla sekä ajalla 14,40 (332 pistettä).

T15 2000 m

Ei juvalaisedustusta.

T15 seiväs

Laji kärsi osanottajakadosta, mutta JuvU:lla oli onneksi edustaja. Iitu Purhonen hyppäsi sarjaansa ylempänä tuloksen 150 (116 pistettä).

T15 kuula

Noora Laakso tuli neljänneksi pukattuaan parhaallaan 9,12 (422 pistettä).

T15 4 x 100 m

Joukkueessa Milja Honkanen - Mimmi Hyppönen - Iitu Purhonen - Noora Laakso juoksi kaksi 14-vuotiasta ja kaksi selvästi tähän sarjaan alaikäistä, joten siihen nähden neljäs sija tuloksella 1.00,69 oli kova saavutus (280 pistettä).

N17 200 m

Juvalaisten jäsentenvälisissä käytiin kova otatus, sillä Essi Asikainen voitti Anni Kaipaisen vain yhdellä sadasosalla. Sijoitukset olivat viides ja kuudes Essin ajan ollessa 28,99 (365 pistettä).