08-05 JuvU menossa Vattenfall-seuracupin finaaliin

Toinen osakilpailu käytiin Ristiinassa

Vattenfall-seuracupin Etelä-Savon alueen toinen osakilpailu käytiin Ristiinassa 4.8.2016. Juvan Urheilijat sijoittui toiseksi Savonlinnan Riennon jälkeen. Kun muutama osakilpailu on vielä käymättä eri puolilla Suomea, vaikuttaa siltä että JuvU:n sijoitus alkukilpailujen jälkeen tulee olemaan kolmastoista. Finaaliin selviää viisitoista parasta + isäntäseura Ikaalisten Urheilijat. Pistetilanne Mega-sarjassa linkistä.

Osakilpailun tulokset Ristiinan Urheilijoiden sivuilla (suluissa kahden osakilpailun kokonaispisteet):

8. Puumalan Viri 0 (1121)

Juvan Urheilijoiden yhteispistemäärä kahdesta osakilpailusta on 19851, mikä käytännössä varmistaa finaalipaikan. Eteläsavolaisten seurojen osalta vaikuttaa siltä, että JuvU:n kanssa samassa Mega-sarjassa kilpaileva Kerimäen Urheilijat ei selviä tänä vuonna finaaliin. Mäntyharjun Virkistys on jo karsiutunut. Pienimpien kuntien Kilo-sarjassa Sulkavan Urheilijat -41 varmisti finaalipaikkansa ja Ristiinan Urheilijat karsiutui. Suurimpien kuntien Tera-sarjassa Savonlinnan Riennon finaalipaikka on käytännössä selvä, kuten myös Mikkelin Kilpa-Veikkojen karsiutuminen.

Laji lajilta:

P11 150 m (256 pistettä)

Juvalaisilla oli peräti kolme edustajaa, joista odotetusti nopein oli kilpailun voittanut Onni Kimari ajalla 23,22. Sarjaan alaikäiset Okko Kimari ja Sisu Ukkonen sijoittuivat kahdeksanneksi ja kymmenenneksi ajoin 25,05 ja 25,14.

P11 60 m aidat (292 pistettä)

Martti Pesonen oli kokonaiskilpailun neljäs tuloksella 13,48. Sarjaan alaikäinen Ahti Suikki juoksi 14,54 ja oli seitsemäs.

P11 korkeus (159 pistettä)

Petteri Laakso joutui sateen liukastamalla kentällä tyytymään neljänteen sijaan tuloksella 106.

P11 kuula (288 pistettä)

Samuel Gruner sijoittui viidenneksi työnnettyään 6,75 ja Perttu Kosonen seitsemänneksi tuloksella 6,10.

P13 200 m (257 pistettä)

Manu Pesonen oli tasaisen kilpailun neljäs ajalla 31,35.

P13 60 m aidat (366 pistettä)

Waltteri Hämäläinen juoksi kolmanneksi ajalla 11,64.

P13 pituus (343 pistettä)

Jasper Suojala venytti parhaallaan 440 ja tuli toiseksi.

P13 kuula (397 pistettä)

Kalle Himanen työnsi ensimmäisellään 8,69 sijoittuen neljänneksi.

P15 300 m (166 pistettä)

Hugo Hyppönen juoksi kahta sarjaa ylempänä 57,12 eikä jäänyt edes viimeiseksi.

P15 100 m aidat (554 pistettä)

Joona Suojala aitoi kolmen askeleen rytmillä 16,31 +2,3 m/s tuulessa, joten tulos ei ole tilastokelpoinen. Toisessa erässä kilpailun ulkopuolella juossut SSU:n Niilo Mustalahti juoksi nopeammin, mutta eteläsavolaisista Joonan aika oli paras.

P15 kolmiloikka (286 pistettä)

Eemeli Väisänen hyppäsi sarjaan alaikäisenä 8,59 ja varmuuden vuoksi vielä toisenkin kerran saman tuloksen sijoittuen neljänneksi.

P15 moukari (214 pistettä)

Ronaldo Lodi sai omaan ikäluokkaansa nähden ylipainoisen moukarin lentämään 14,58.

M17 800 m (205 pistettä)

Elvis Grunér oli nostettu kahta sarjaa alempaa juoksemaan 800 metriä ja täytti paikkansa kunnialla alittaen kolme minuuttia tuloksella 2.57,74.

M17 seiväs (210 pistettä)

Samu Hyppönen joutui pikahälytyksellä opettelemaan seiväshypyn. Eikä huonosti oppinutkaan, sillä kahden metrin korkeudessa ollut rima ylittyi.

M17 keihäs (625 pistettä)

Topi Julkunen mittautti vain yhden heiton, mutta se oli sitäkin komeampi kantaen 47,89, mikä toi JuvU:n parhaat pisteet tässä osakilpailussa.

T11 150 m (199 pistettä)

Assi Korhonen oli kolmesta juvalaisesta paras ajalla 24,51 ja neljännellä sijalla. Silja Himanen oli kymmenes ja Sonja Hämäläinen kahdestoista, ajat 27,31 ja 29,73

T11 60 m aidat (292 pistettä)

Pinja Hämäläinen voitti eränsä ja oli kokonaiskilpailun toinen tuloksella 12,46. Iiris Pirinen tuli seitsemänneksi tuloksella 14,44.

T11 korkeus (205 pistettä)

Milja Honkanen ylitti komeasti 115 ja sijoittui toiseksi.

T11 kuula (272 pistettä)

Peppi Ukkosen kuula kaarsi 6,43, mikä riitti kolmanteen sijaan.

T13 200 m (306 pistettä)

Tasaisessa neljän juoksijan loppuratkaisussa Vilma Ukkonen jäi kolmanneksi tuloksella 30,15.

T13 60 m aidat (275 pistettä)

Saara Himanen aitoi 12,68 ja oli neljäs.

T13 pituus (232 pistettä)

Jenna Purasen kahdesta mitatusta hypystä sallituissa oloissa loikattu 377 oli pidempi ja toi kuudennen sijan. Siiri Pirinen oli yhdestoista tuloksella 298.

T13 kuula (282 pistettä)

Helmi-Emilia Poikkimäki tuli viidenneksi tuloksella 6,62.

T15 300 m (270 pistettä)

Ella Korhonen juoksi itseään vanhempien seassa neljänneksi hyvällä ajalla 50,99.

T15 80 m aidat (209 pistettä)

Mimmi Hyppönen selvitti aidat kunnialla lopputuloksen ollessa 17,78 +2,2 metrin myötätuulessa sijoittuen viidenneksi.

T15 kolmiloikka (380 pistettä)

Noora Laakso voitti kolmiloikan. Sarjan kaikki neljä hyppyä kantoivat yli yhdeksän metriä, pisimmäksi jäi ensimmäisellä hypätty 9,58. Sallituissa oloissa pisin hyppy oli 9,34.

T15 moukari (316 pistettä)

Riina Laakso sai moukarin lentämään 20,94 ja sijoittui kolmanneksi.

N17 800 m (312 pistettä)

Anni Kaipainen jakoi voimansa viisaasti ja juoksi kaksi lähes yhtä nopeaa kierrosta ohittaen toisella kierroksella pari kilpakumppania. Neljäs sija ajalla 2.40,76. Katja Kaipainen oli seitsemäs, 2.54,33.

N17 seiväs (255 pistettä)

Hannali Lodi tuli viidenneksi tuloksella 220.

N17 keihäs (333 pistettä)

Tiia Kauppinen heitti märällä ja liukkaalla kentällä 28,43 ja oli kilpailun kolmas.

T/P 1000 m kävely (31 pistettä)

Kävelyyn lähti neljä JuvU:n edustajaa. Heistä ensimmäisenä maaliin tuli Saara Himanen ajalla 6.18,07. Muut edustajat olivat Silja Himanen, Iiris Pirinen ja Hugo Hyppönen. Järjestäjien virheen takia kaikissa seuroissa pisteet tulivat 15-vuotiaiden sarjan edustajan mukaan eikä välttämättä nopeimman mukaan, mm. JuvU:n tapauksessa Hugo Hyppösen suorituksesta. Tämä ei kuitenkaan vaikuta JuvU:n sijoitukseen pistetaulukoissa.

T/P11 4 x 600 m (226 pistettä)

JuvU:n joukkue Perttu Kosonen - Pinja Hämäläinen - Onni Kimari - Iiris Pirinen alitti niukasti yhdeksän minuutin rajan tuloksella 8.58,62, mikä riitti kuudenteen sijaan. Onni Kimarille kellotettiin kolmannella osuudella hurja aika 1.52, mikä saattoi olla koko joukon nopein.

T/P13 4 x 600 m (313 pistettä)

Joukkue Kalle Himanen - Iitu Purhonen - Jasper Suojala - Saara Himanen kamppaili kolmannesta sijasta Mäntyharjun kanssa, mutta joutui taipumaan neljänneksi ajalla 8.16,63.

T/P15 4 x 800 m (269 pistettä)

Pisimmässä viestissä JuvU:a edusti joukkue Eemeli Väisänen - Mimmi Hyppönen - Joona Suojala - Ella Korhonen. Erot repesivät heti alussa selviksi sekä edessä meneviin että takana tuleviin JuvU:n pitäessä koko matkan neljättä sijaa hallussaan. Loppuaika oli 11.48,24.