08-19 Joonas Liukkoselle 16-vuotiaiden SM-pronssia satasella

Juvalaisille menestystä myös aluemestaruuskilpailuissa

16-vuotiaiden SM-kilpailujen ensimmäisenä päivänä JuvU:n Joonas Liukkonen saavutti SM-pronssia 100 metrillä ajalla 11,48. Pronssi ratkesi Joonaksen eduksi maalikamerakuvalla, sillä neljänneksi sijoittunut Imatran Urheilijoiden Arttu Kotanen sai saman ajan.Kilpailun voitti ylivoimaisesti Oulun Pyrinnön jo aikuistenkin SM-finaalissa kuudenneksi satasella ja neljänneksi kahdellasadalla yltänyt Samuel Purola ajalla 10,81. Hopeaa sai IF Ålandin Eric Sjölund, 11,39.

Joonaksen kilpailut jatkuvat lauantaina 200 metrillä, jossa hänellä on joukon viidenneksi paras tilastoaika.

Aiemmin tällä viikolla käytiin Savonlinnassa yleisen sarjan ja 17-vuotiaiden Itä-Suomen aluemestaruuskilpailut. Kylmässä ja sateisessa säässä käytyjen kisojen tulostaso ei noussut korkeaksi. JuvU oli mukana tyttöjen juniorijoukkueella, joka saavutti viisi mitalia 17-vuotiaissa. 200 metriä voitti Anni Kaipainen ajalla 28,69, Essi Asikainen otti pronssia (29,25) ja Terhi Suikki oli viides (30,61). Pituudessa Noora Laakso sai pronssia tuloksella 458, Essi Asikainen oli viides (434) ja Terhi Suikki kuudes (417). Kuulassa JuvU otti kaksoisvoiton Tiia Kauppisen (11,23) ja Katja Kaipaisen (8,99) työnnöillä.