Heken Hiihtopäivä 24.2.24

klikkaa kuvaa suurentaaksesi
(päivitetty 18.2)

HEKEN PERHELATURETKI JUVALLA KANSALLISENA HIIHTOPÄIVÄNÄ 24.2.2024. ALKAEN KLO 9.00

OHJEITA LATURETKELLE:

LADULLE LÄHTÖ

Retkelle lähdetään Sampolan, kaarihallin tai Famifarmin ent. Salicon piha-alueiden parkkipaikoilta. Famifarmilta ladulle pääsee lumenkaatopaikan kautta, josta löytyy postilaatikosta retken latukartta. Laturetki palveluineen on osallistujille ilmainen.

YLEISIÄ OHJEITA

Latu suuntautuu pohjoiseen ”köyhän lapin” kautta Kuhalammen ja Konnusjoen laavuille. Hiihtotyyli laturetkellä on vapaa, voit edetä retkellä parhaiten hallitsemallasi tyylillä. Reitti on paljolti edestakainen, hiihdä menosuuntaan nähden oikeaa puolta. Kuhalammen ylitys on ajettu moottorikelkalla tamppaamalla. Kiirettä ei ole, jätä se kotiin ja nauti hiihdosta talvisessa luonnossa. Ohitettaessa nopeampi ohittaa ladun vasemmalta puolelta, hitaammalla ei ole väistämisvelvollisuutta. Reitti on viitoitettu, lähdöissä on reittikartat ja Famifarmilta voit ottaa mukaasi laatikosta oman reittikartan. Noudata eritystä varovaisuutta teiden ylityksissä, vaikka tiet eivät ole vilkkaasti liikennöityjä.

LAAVUT

Kuhalammen laavulle on lähtöpaikoista matkaa muutama kilometri ja Konnusjoen laavulle n. 10 kilometriä. Konnusjoen laavulla on päivystys 9–13.00 välisellä ajalla, Kuhalammella kello 14 saakka. Konnusjoen laavulta saat kuumaa mehua, mehua on tarjolla myös Kuhalammen laavulla. Laavukylässä pitävät Juvan Eläkeläiset latukahvilaa. Latukahvila on myös hevostalleilla Laurikankaalla ennen tien ylitystä. Osallistumisesi kirjataan laavuilla. Ota retkelle mukaasi reipasta mieltä, nautitaan yhdessä hiihdosta ”köyhän lapin” upeissa maisemissa.

JUVALAINEN LIIKUNTAPÄIVÄ

Samanaikaisesti laturetken kanssa järjestetään Juvan Eläkeläisten ja eri yhteistyötahojen kanssa Puistolan ja urheilupuiston alueilla juvalainen liikuntapäivä, jossa kaikkia, ihmisiä ja yhteisöjä haastetaan liikkumaan hiihtäen, sauvakävellen, kävellen tai juosten. Päivän vetonaulana on paikalla Juha Mieto. Laturetki on osa tapahtumaa, laturetken lisäksi Juvan Urheilijat tarjoavat lapsille hiihdon opetusta urheilupuiston alueella osana leijonahiihtoa.