Kaikkien aikojen tilastot

Tilastot on lueteltu viereisissä alihakemistoissa sarjoittain. Yleisestä sarjasta on listattu 25 kaikkien aikojen parasta, juniorisarjoista 10 kaikkien aikojen parasta. Olettaen että niin monta tulosta löytyy, mikä ei etenkään harvinaisemmissa lajeissa toteudu. Lajeista on otettu mukaan ainoastaan kyseisen ikäsarjan viralliset luokittelulajit.

 

Mikäli juniorisarjassa ei mainita urheilijan ikää, hänen tiedetään tilastojen perusteella olleen enintään kyseisen ikäinen tai nuorempi.

 

Alle 300 metrin juoksumatkoilla on huomioitu vain sähköajat. Mikäli jossakin sarjassa on tehty sarjan parasta tilastotulosta parempi tulos käsiajanotolla tai myötätuulessa (myös hyppylajeissa), kyseinen tulos on mainittu erikseen. Mikäli tulos on juniorisarjoissa tehty ylipainoisella välineellä, se on mainittu. Kymmenottelussa pistetaulukko uudistui 1984 eikä sitä aikaisempia tuloksia voi lajitulosten puuttuessa huomioida yhtä tunnettua poikkeusta lukuun ottamatta.

 

Tiedot on kerätty pääosin Tilastopajasta, www.tilastopaja.fi. Tilastopajan tiedot kattavat noin vuosituhannen vaihteesta eteenpäin tulokset täydellisesti, muutamaa vuotta aiemmalta ajalta lähes täydellisesti. Sitä vanhemmista tuloksista Tilastopajasta löytyvät vain parhaat. Vanhempien tulosten osalta on turvauduttu Etelä-Savon piirin tilastoihin, jotka löytyvät vuosilta 1958-82 kohtuullisen täydellisinä aikuisten sarjassa ja välttävästi juniorisarjoissa. Tätä varhaisemmat tiedot ja 1983-96 välinen aika ovat hyvin puutteelliset.

 

Päivitys 31.12.2012: Vuosien 1992-96 tietoja lisätty.

Päivitys 26.3.2013: Muutamia tietoja vuosilta 1950-61 ja 1983-91 lisätty. Tilastojen pitäisi nyt olla täysin kattavat Yleisurheilun Vuosikirjoissa esiintyvien eli kansalliseen luokkaan aikuisten tai vanhempien juniorien tasolla yltävien tulosten osalta. Joitakin havaitsematta jääneitä puutteita saattaa olla ja niistä pyydetään ilmoittamaan.

 

Mahdollisista virheistä ja lisätiedoista pyydetään yhteydenottoa osoitteeseen juvu@hotmail.fi