5.7.2020

Junioreissa kauden kärkituloksia, sää ei suosinut keihäänheittäjiä

Matin karnevaalit kilpailtiin Juvan urheilukentällä lauantaina 4.7 hieman normaaliohjelmasta supistetussa muodossa. Lajeina olivat kuulantyöntö, keihäänheitto, 1000 metriä ja pikamatkat.

Osanottajissa oli useita viime vuonna Kalevan Kisoissa esiintyneitä urheilijoita ja valtakunnallisen tason huippujunioreita. Sää muuttui kisojen aikana koleaksi ja ajoittain sateiseksi, mikä verotti tulostasoa muissa lajeissa paitsi kestävyysjuoksussa.

Miesten keihäässä paikalla oli kolme 70 metrin rajaa hätyytellyttä heittäjää. Seuran omat edustajat Topi Julkunen ja Panu Auvinen olivat saaneet haastajakseen Imatran Urheilijoiden Vili Valtosen. Ajoittaisessa tihkusateessa ja tyynessä tai lievässä vastatuulessa käydyssä kilpailussa kisakautensa avanneet juvalaiset korjasivat kaksoisvoiton kotiin. Topi Julkunen voitti uudella ennätyksellään 67,97.

Miesten satanen osui kaikkein kehnoimpaan säärakoon sateen ja koleuden keskelle. Juvan Urheilijoiden Joonas Liukkonen oli nopein tuloksella 11,53, joka jää hänen normaalista tulostasostaan puolisen sekuntia. Suunnilleen samanlainen viive oli kaikilla muillakin sprinttereillä.

Miesten kuulantyönnön voitti Jalasjärven Jalaksen Jussi Tukeva tuloksella 14,80, mikä jää puolisentoista metriä hänen normaalista tulostasostaan.

Naisten sata metriä voitti Savonlinnan Riennon Milla Pirkkalainen tuloksella 12,91.

Naisten kuulassa oli kisojen kovatasoisin urheilija Savonlinnan Riennon Henna Sallinen, viime vuoden SM-kuutonen. Tällä kertaa pisin työntö 14,12 jäi muutaman kymmenen senttiä kauden parhaasta.

Naisten keihäässä Hankasalmen Hangan Heli Pynnönen jahtasi Kalevan Kisojen tulosrajaa, mutta 45,36 jäi niukasti kauden parhaasta.

Suhteellisesti kisojen parasta antia nähtiin juniorien tonneilla, joilla syntyi peräti neljä kauden kotimaista kärkiaikaa. Tonni on virallinen matka aina 13-vuotiaisiin asti, siitä vanhemmat kilpailevat sillä harvemmin.

P15-sarjan voittaja Aapo Turtiainen ja kakkonen Ossi Mutikainen, molemmat Kerimäen Urheilijoista, menivät P14-sarjan tilastoykköseksi ja -kakkoseksi ajoillaan 2.58,36 ja 3.14,91.

T15-sarjan voitti Mikkelin Kilpa-Veikkojen Heidi Paasonen, jonka aika 3.07,37 on T14-sarjan tilastoykkönen.

P13-sarjassa voitto meni KU-58:n Vili Hahdolle, jonka aika 3.11,86 jäi viitisen sekuntia hänen ennätyksestään.

Varsinaista ilotulitusta nähtiin T13-sarjan kilpailussa, jossa voitto meni Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Olivia Puraselle. Tulos 3.17,37 on kauden tilastoykkönen T12-sarjassa ja olisi viime kaudellakin ollut kymmenen parhaan joukossa. Kilpailun kakkonen, Joroisten Urheilijoiden Aino Tarkiainen, olisi kuulunut T11-sarjaan, mutta lähti hakemaan kovempaa vauhtia. Ilmeisen onnistuneesti, sillä aika 3.23,98 on sarjan tilastoykkönen ja olisi viime vuonna ollut kauden kolmanneksi paras.

P9-sarjan voittaja, Kerimäen Urheilijoiden Oliver Viitanen juoksi sarjan kotimaisen kärkiajan 3.35,93. Toiseksi tullut Lahden Ahkeran Kevin Niittyviita meni tilastokakkoseksi ajalla 3.37,95. Kausi on vasta alussa, mutta viime vuonna molemmat tulokset olisivat olleet kymmenen parhaan joukossa kauden päätteeksi.